OVER ONS

Worldvisuals Communication

 

WorldVisuals Communication werd opgericht in 2006 door Francois Pieneman en begon met de productie van opdrachtfilms en commercials.

Later is Ron Visser als partner in het bedrijf betrokken. Worldvisuals produceerde films voor opdrachtgevers zoals Antea Group, Universiteit Leiden, TomTom, Canon en Hogeschool van Amsterdam. Worldvisuals werkt zowel met een team van gevestigde makers als met jong talent. Voor ieder project wordt een professioneel team samengesteld. Daarvoor kunnen wij gebruik maken van een breed creatief netwerk, waarin vakmanschap uit alle disciplines beschikbaar is.

 

Het werkterrein van Worldvisuals is geleidelijk verbreed naar de productie van fictie en documentaires ondergebracht in Stichting Worldvisuals Film www.worldvisualsfilm.nl . De authentieke beleving en documentaire stijl die ons eigen maakten, zie je ook terug in onze video’s voor organisaties. Wij hebben inmiddels een aantal TV documentaires geproduceerd en campagnes ontwikkeld. Onze films wonnen prijzen bij grote internationale filmfestivals. Wij combineren onze zakelijke aanpak en de ervaring in de artistieke filmwereld met als resultaat persoonlijke effectieve films van hoge kwaliteit, die hun publiek weten te bereiken. 

In onze aanpak focussen wij op verbinding, beleving en impact.

 

 

Verbinding

Verbinding creëren wij door persoonlijke video’s te maken die mensen raken. De kijker leeft mee en herkent zich. Worldvisuals wil mensen verleiden om tijd en aandacht te geven aan het thema in de film of de organisatie.

Beleving

Beleving wordt gecreëerd door mensen fysiek samen te brengen in bijeenkomsten en uit te nodigen om samen de film te zien en daar over verder te praten. Dit zorgt voor inspiratie en nieuwe inzichten.

Impact

Impact betekent actie. Wij denken mee met een distributiestrategie en effectieve videomarketing campagne zodat mensen in beweging komen en beoogde doelstellingen worden behaald.

Showreel

Bekijk hier een impressie van ons werk.

Het team

FRANCOIS PIENEMAN

Francois werkte binnen de zakelijke dienstverlening als recruiter, business analist en controller en zag veel organisaties van binnen en buiten. Inmiddels is hij al 15 jaar filmproducent bij Worldvisuals. Zijn missie is om organisaties te helpen om op een effectieve manier talentvol personeel te vinden via video én het verhaal van hun organisaties zo authentiek mogelijk te vertellen. Francois is tevens gastspreker bij filmfestivals en geeft trainingen en workshops op het gebied van storytelling, filmproductie en ondernemerschap.

RON VISSER

Ron regisseerde verschillende opleidingsfilms, onder andere voor het project ‘Prettig contact met de overheid’ van het ministerie van BZK en maakte een documentaire over nieuwe aanpak in de jeugdzorg. Hij regisseerde ook een film over de communicatie tussen huisarts en patiënt bij het levenseinde. Ron volgde een filmopleiding na een eerdere loopbaan als docent aan de Universiteit Leiden en r&d manager bij de overheid. Hij studeerde wiskunde en promoveerde in de sociale wetenschappen.

Het team

Onze vaste pool van professionals

NIELS BOURGONJE 

regisseur

TIM SCHIJF 

regisseur

YVETTE DORREPAAL 

regisseur

JEROM DE ROOS 

editor

PAUL DAMEN 

cameraman

BERNARD AUSEMS

cameraman